Νέα - Προσκλήσεις - ΟΜΑΔΑ ΓΟΝΕΩΝ με παιδιά 5 – 15 ετών


Το Κέντρο Πρόληψης «Δίκτυο Άλφα» υλοποιεί το διάστημα Δεκέμβριο 2017 – Φεβρουάριο 2018 Oμάδα Γονέων με παιδιά 5 – 15 ετών. Η Ομάδα θα ολοκληρωθεί σε 8 συναντήσεις με εβδομαδιαία συχνότητα,ημέρα Τρίτη και ώρα 17:00 – 19:00 το απόγευμα, στις παρακάτω ημερομηνίες: 5 Δεκεμβρίου, 12 Δεκεμβρίου, 19 Δεκεμβρίου, 9 Ιανουαρίου, 16 Ιανουαρίου, 23 Ιανουαρίου, 30 Ιανουαρίου, 6 Φεβρουαρίου.

Στις ομαδικές συναντήσεις οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στις ανάγκες της νηπιακής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας, να αναπτύξουν δεξιότητες συναισθηματικής υποστήριξης των παιδιών και του εαυτού τους, να μοιραστούν σκέψεις, εμπειρίες και προβληματισμούς. Η επεξεργασία των θεμάτων θα γίνει με τρόπο αλληλεπιδραστικό και βιωματικό, οι ίδιοι οι γονείς δηλ. θα συμμετέχουν ενεργά μέσα από τη συζήτηση, την ανταλλαγή εμπειριών και άλλους δημιουργικούς τρόπους.
Η ομάδα απευθύνεται σε γονείς που έχουν απευθυνθεί προηγούμενα στο Κέντρο Πρόληψης με αιτήματα που αφορούσαν τα παιδιά τους. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 20 άτομα, γι’ αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν, στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης, Κέννεντυ 32, Αμπελόκηποι. Όσοι από τους παραπάνω γονείς ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος, δηλώνουν συμμετοχή τηλεφωνικά στο Δίκτυο Άλφα: 2310 729090 & 734353 μέχρι την 1η του Δεκέμβρη 2017. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Συντονίστριες της ομάδας είναι η Μακρογιάννη Χριστίνα, Κλινική & Κοινωνική Ψυχολόγος των Εξαρτήσεων & Λαγουμάκη Αθηνά, Κλινική & Κοινωνική Ψυχολόγος, Επιστημονικά στελέχη του Δικτύου Άλφα.


ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Το να μεγαλώνει κανείς νέους ανθρώπους είναι μια μεγάλη χαρά. Άλλες φορές ωστόσο οι γονείς έρχονται αντιμέτωποι με δυσκολίες και ερωτήματα. Το πώς οι γονείς θα αφήσουν χώρο για αυτονομία, διατηρώντας παράλληλα τη συναισθηματική σύνδεση με τα παιδιά τους, είναι ένα από τα βασικά διλήμματα που συναντούν οι γονείς. Συχνά μπορεί να αναρωτιούνται; «Είμαι αρκετά καλός γονιός;», «Γιατί δεν με ακούει;», «Γιατί είναι επιθετικός;», «Πώς να τον/ την προστατέψω από τους κινδύνους;», «Πώς να τον/ την κάνω να πιστεύει στον εαυτό του/ της;».
Ενδεικτικά, θέματα που θα συζητηθούν στην ομάδα είναι: Οι ανάγκες των παιδιών οι ανάγκες των γονιών, Τα αναπτυξιακά στάδια της παιδικής και εφηβικής ηλικίας, Επικοινωνία- Ο μεγάλος μας σύμμαχος, Συναισθήματα και ο ρόλος τους στην επικοινωνία, Συγκρούσεις και Όρια στην οικογένεια κ.α. Επίσης, το πρόγραμμα θα συνδιαμορφωθεί ανάλογα με τις ανάγκες των γονέων – μελών της ομάδας.


Το Κέντρο Πρόληψης «Δίκτυο Άλφα» λειτουργεί από το 2001, υλοποιώντας προγράμματα πρόληψης στην οικογένεια, το σχολείο και την κοινότητα της Δυτικής Θεσσαλονίκης


 
 
επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα
Νέα - Προσκλήσεις
21/3/2019
ΟΜΑΔΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΔΕΠ-Υ
Το Κέντρο Πρόληψης «Δίκτυο Άλφα» πρόκειται να υλοποιήσει ...
6/2/2019
ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ
Με το σκεπτικό ότι η οικογένεια παίζει πρωταρχικό ...
8/10/2018
ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ «Υποδοχή και συνοδεία της Α΄ Γυμνασίου: Χτίζοντας νέες σχέσεις»
Ανταποκρινόμενοι στα αιτήματα από την εκπαιδευτική ...
Άλλες Ανακοινώσεις
 
Εγγραφείτε στη λίστα αλληλογραφίας
Αρχική σελίδα   |   Δίκτυο Άλφα   |   Προγράμματα   |   Νέα - Εκδηλώσεις   |   Εξαρτήσεις   |   Photo Gallery   |   Press Kit   |   Links   |   Επικοινωνία
Κέννεντυ 32, Αμπελόκηποι, Τ.Κ. 561 21, Τηλ. 2310 729 090, Fax 2310 729 091, info@diktioalpha.gr
Κατασκευή Ιστοσελίδων Θεσσαλονίκη - Istopolis