Νέα - Προσκλήσεις - Επιμορφωτικό – Βιωματικό Σεμινάριο για Καθηγητές στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για την Πρόληψη Επικίνδυνων Συμπεριφορών στην εφηβεία “BOYS&GIRLSPLUS”
Το «Δίκτυο Άλφα» σε συνεργασία με το Γραφείο Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης προσκαλούν τους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων Γυμνασίων και Λυκείων της δυτικής Θεσσαλονίκης στο σεμινάριο για το Πρόγραμμα Πρόληψης «BOYS&GIRLSPLUS». Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί τις μέρες 8, 12 & 14 Δεκεμβρίου.

Στόχος του Προγράμματος: Το Boys&GirlsPlus είναι ένα αξιολογημένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα πρόληψης και παρέχει ένα σύνολο καινοτόμων διαδικτυακών και έντυπων εργαλείων που εμπλέκουν με δημιουργικό τρόπο τους νέους σε έναν υγιή τρόπο ζωής και τους ευαισθητοποιούν στους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουν, όπως η χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών, η επικίνδυνη χρήση του διαδικτύου, ριψοκίνδυνη σεξουαλική συμπεριφορά κτλ. Απευθύνεται σε εφήβους ηλικίας 13 - 19 ετών εντός και εκτός επίσημου σχολικού πλαισίου. Οι μαθητές υποστηρίζονται να αναπτύξουν δεξιότητες για την αντιμετώπιση της πίεσης των συνομηλίκων, να υιοθετήσουν μια προσωπική διαδικασία λήψης αποφάσεων, να εκτιμήσουν τον εαυτό τους και να επιλέξουν έναν υγιή τρόπο ζωής.
Το Πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (αρ.21/21-04-2015).

Χαρακτηριστικό του Προγράμματος είναι η δυνατότητα ευέλικτης εφαρμογής του, δηλαδή ο εκπαιδευτικός έχει την επιλογή να εφαρμόσει ένα μικρότερο, μεσαίο ή εκτεταμένο «πακέτο» δραστηριοτήτων.
Περαιτέρω πληροφορίες: http://boysandgirlsplus.eu/
 
 
επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα
Νέα - Προσκλήσεις
21/3/2019
ΟΜΑΔΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΔΕΠ-Υ
Το Κέντρο Πρόληψης «Δίκτυο Άλφα» πρόκειται να υλοποιήσει ...
6/2/2019
ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ
Με το σκεπτικό ότι η οικογένεια παίζει πρωταρχικό ...
8/10/2018
ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ «Υποδοχή και συνοδεία της Α΄ Γυμνασίου: Χτίζοντας νέες σχέσεις»
Ανταποκρινόμενοι στα αιτήματα από την εκπαιδευτική ...
Άλλες Ανακοινώσεις
 
Εγγραφείτε στη λίστα αλληλογραφίας
Αρχική σελίδα   |   Δίκτυο Άλφα   |   Προγράμματα   |   Νέα - Εκδηλώσεις   |   Εξαρτήσεις   |   Photo Gallery   |   Press Kit   |   Links   |   Επικοινωνία
Κέννεντυ 32, Αμπελόκηποι, Τ.Κ. 561 21, Τηλ. 2310 729 090, Fax 2310 729 091, info@diktioalpha.gr
Κατασκευή Ιστοσελίδων Θεσσαλονίκη - Istopolis