Νέα - Προσκλήσεις - «Γυμνάσιο Ερχόμαστε: Η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο», Τριήμερο Εκπαιδευτικό Βιωματικό Σεμινάριο για Δασκάλους της ΣΤ’ & της Ε΄Δημοτικού
Συνεχίζοντας την επιμόρφωση-υποστήριξη των εκπαιδευτικών σε θέματα πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας των παιδιών διοργανώνουμε, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Θεσσαλονίκης, τριήμερο βιωματικό σεμινάριο με θέμα: «Γυμνάσιο Ερχόμαστε: Η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο».
Η μετάβαση από το δημοτικό στο γυμνάσιο είναι μια από τις κεντρικές «ανασφάλειες» στη σχολική ζωή, ένα στρεσογόνο γεγονός. Το συγκεκριμένο υλικό προσπαθεί να δημιουργήσει μια ομαλή γέφυρα ανάμεσα στις δυο πραγματικότητες του μαθητή, από την παιδική ηλικία στην εφηβεία, από το δημοτικό στο γυμνάσιο. Το υλικό περιλαμβάνει δέκα συναντήσεις που ο εκπαιδευτικός μπορεί να υλοποιήσει στην τάξη σε μαθητές ΣΤ’ δημοτικού. Κάποια από τα θέματα που πραγματεύεται το υλικό και θα επεξεργαστούμε στο σεμινάριο είναι η μετάβαση & η απώλεια, η εφηβεία, η φιλία, οι επιρροές κ.α. Το υλικό είναι προϊόν της συνεργασίας των Κέντρων Πρόληψης των Δήμων Ζωγράφου και Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου («Σταθμός») και έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.
Το σεμινάριο θα έχει διάρκεια 15 ώρες. Οι εκπαιδευτικοί, που θα το παρακολουθήσουν, αναμένεται να εφαρμόσουν το πρόγραμμα στους μαθητές με προτεινόμενη ημερομηνία έναρξης το αργότερο αρχές Φεβρουαρίου. Μετά το σεμινάριο θα ακολουθήσουν συναντήσεις υποστήριξης των εκπαιδευτικών, που θα εφαρμόσουν το πρόγραμμα, στο Δίκτυο Άλφα με συχνότητα μια φορά το μήνα μέχρι το Μάιο (5 δίωρες συναντήσεις).

Ημερομηνίες & ώρες σεμιναρίου:
Τρίτη 20 Νοεμβρίου, 16:30-20:30
Τρίτη 27 Νοεμβρίου, 16:30-20:30
Τρίτη 4 Δεκεμβρίου, 16:30-20:30

Η συμμετοχή σε όλες τις ώρες του σεμιναρίου είναι υποχρεωτική.
Με τη λήξη του σεμιναρίου θα χορηγηθεί στους συμμετέχοντες το υλικό σε ψηφιακή μορφή.


Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25 εκπαιδευτικοί
Χώρος διεξαγωγής: Κέντρο Πρόληψης «Δίκτυο Άλφα», Κέννεντυ 32, Αμπελόκηποι.

Συντονίστριες σεμιναρίου
Λαγουμάκη Αθηνά, Ψυχολόγος
Μαρόγλου Φωτεινή, Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια

Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε να αποστείλετε την αίτηση που επισυνάπτεται στο φαξ του Δικτύου Άλφα 2310 729091 ή ηλεκτρονικά στο info@diktioalpha.gr μέχρι τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018.

Κατεβάστε την αίτηση συμμετοχής για δασκάλους της ΣΤ΄ & της Ε΄ Δημοτικού
 
 
επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα
Νέα - Προσκλήσεις
21/3/2019
ΟΜΑΔΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΔΕΠ-Υ
Το Κέντρο Πρόληψης «Δίκτυο Άλφα» πρόκειται να υλοποιήσει ...
6/2/2019
ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ
Με το σκεπτικό ότι η οικογένεια παίζει πρωταρχικό ...
8/10/2018
ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ «Υποδοχή και συνοδεία της Α΄ Γυμνασίου: Χτίζοντας νέες σχέσεις»
Ανταποκρινόμενοι στα αιτήματα από την εκπαιδευτική ...
Άλλες Ανακοινώσεις
 
Εγγραφείτε στη λίστα αλληλογραφίας
Αρχική σελίδα   |   Δίκτυο Άλφα   |   Προγράμματα   |   Νέα - Εκδηλώσεις   |   Εξαρτήσεις   |   Photo Gallery   |   Press Kit   |   Links   |   Επικοινωνία
Κέννεντυ 32, Αμπελόκηποι, Τ.Κ. 561 21, Τηλ. 2310 729 090, Fax 2310 729 091, info@diktioalpha.gr
Κατασκευή Ιστοσελίδων Θεσσαλονίκη - Istopolis