Νέα - Προσκλήσεις - Ομάδα Γονέων – Β’ Κύκλος*
Το Κέντρο Πρόληψης «Δίκτυο Άλφα» υλοποιεί το διάστημα Φεβρουαρίου 2019 – Απριλίου 2019 Oμάδα Γονέων που απευθύνεται σε γονείς που έχουν συνεργαστεί ατομικά ή σε ομάδα στο παρελθόν με το Δίκτυο Άλφα*.

Η Ομάδα Γονέων περιλαμβάνει 8 δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις, κάθε Τρίτη μεσημέρι, ώρα 13:45 – 15:45, στο χώρο του Δικτύου Άλφα. Η 1η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019.

Στις ομαδικές συναντήσεις οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στις ανάγκες των παιδιών τους, να αναπτύξουν δεξιότητες συναισθηματικής υποστήριξης των παιδιών και του εαυτού τους, να μοιραστούν σκέψεις, εμπειρίες και προβληματισμούς. Η επεξεργασία των θεμάτων θα γίνει με τρόπο αλληλεπιδραστικό και βιωματικό, οι ίδιοι οι γονείς δηλ. θα συμμετέχουν ενεργά μέσα από τη συζήτηση, την ανταλλαγή εμπειριών και άλλους δημιουργικούς τρόπους.
Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 20 άτομα, γι’ αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν, στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης, Κέννεντυ 32, Αμπελόκηποι. Όσοι γονείς ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος, δηλώνουν συμμετοχή τηλεφωνικά στο Δίκτυο Άλφα: 2310 729090 & 734353 μέχρι την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019, εργάσιμες μέρες και ώρες. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Συντονίστριες της ομάδας είναι η Μακρογιάννη Χριστίνα, Κλινική & Κοινωνική Ψυχολόγος των Εξαρτήσεων & Λαγουμάκη Αθηνά, Κλινική & Κοινωνική Ψυχολόγος, Επιστημονικά στελέχη του Δικτύου Άλφα.


Φιλοσοφία της ομάδας
Το να μεγαλώνει κανείς νέους ανθρώπους είναι μια μεγάλη χαρά. Άλλες φορές ωστόσο οι γονείς έρχονται αντιμέτωποι με δυσκολίες και ερωτήματα. Το πώς οι γονείς θα αφήσουν χώρο για αυτονομία, διατηρώντας παράλληλα τη συναισθηματική σύνδεση με τα παιδιά τους, είναι ένα από τα βασικά διλήμματα που συναντούν οι γονείς. Συχνά μπορεί να αναρωτιούνται; «Είμαι αρκετά καλός γονιός;», «Γιατί δεν με ακούει;», «Γιατί είναι επιθετικός;», «Πώς να τον/ την προστατέψω από τους κινδύνους;», «Πώς να τον/ την κάνω να πιστεύει στον εαυτό του/ της;».

Ενδεικτικά θέματα που θα συζητηθούν στην ομάδα είναι: Οι ανάγκες των παιδιών οι ανάγκες των γονιών, Τα αναπτυξιακά στάδια της παιδικής και εφηβικής ηλικίας, Επικοινωνία- Ο μεγάλος μας σύμμαχος, Συναισθήματα και ο ρόλος τους στην επικοινωνία, Συγκρούσεις και Όρια στην οικογένεια κ.α. Επίσης, το πρόγραμμα θα συνδιαμορφωθεί ανάλογα με τις ανάγκες των γονέων – μελών της ομάδας.

 
 
επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα
Νέα - Προσκλήσεις
10/2/2021
Διαδικτυακό Σεμινάριο Για δασκάλους της ΣΤ’ & της Ε΄ Δημοτικού στο υλικό «Γυμνάσιο Ερχόμαστε: Η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο»
Διαδικτυακό ...
3/2/2021
Διαδικτυακό Σεμινάριο για Καθηγητές και Ψυχολόγους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης “BOYS & GIRLS PLUS”
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής ...
30/9/2020
Διαδικτυακό εργαστήριο με θέμα: «Η επικοινωνία με το παιδί ως εργαλείο στη διαχείριση της ΔΕΠ-Υ»
Το Κέντρο Πρόληψης «Δίκτυο Άλφα» υλοποιεί διαδικτυακό ...
25/9/2020
Διαδικτυακή Συνάντηση Κινητοποίησης για τη Διακοπή Του Καπνίσματος
«ΔΙΝΩ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ» Το Κέντρο Πρόληψης ...
23/3/2020
Στις μέρες του Κορωνοϊού
Αγαπητοί συμπολίτες της Δυτικής Θεσσαλονίκης σας ...
11/3/2020
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ "ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΦΑ"
Σε συνέχεια των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας για ...
Άλλες Ανακοινώσεις
 
Εγγραφείτε στη λίστα αλληλογραφίας
Αρχική σελίδα   |   Δίκτυο Άλφα   |   Προγράμματα   |   Νέα - Εκδηλώσεις   |   Εξαρτήσεις   |   Photo Gallery   |   Press Kit   |   Links   |   Επικοινωνία
Κέννεντυ 32, Αμπελόκηποι, Τ.Κ. 561 21, Τηλ. 2310 729 090, Fax 2310 729 091, info@diktioalpha.gr
Κατασκευή Ιστοσελίδων Θεσσαλονίκη - Istopolis