Δράσεις - Ατομική Συμβουλευτική
Το Δίκτυο Άλφα παρέχει δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη και ενημέρωση σε άτομα και οικογένειες που έχουν ερωτήματα ή αντιμετωπίζουν προβλήματα σε θέματα εξάρτησης, σχέσεων και ψυχικής υγείας.

Στόχος των συναντήσεων συμβουλευτικής δεν είναι η θεραπεία αλλά η στήριξη των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και η κινητοποίηση τους προς την ανάληψη ευθύνης για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Τα προβλήματα που εκτιμώνται ότι χρειάζονται συστηματική αντιμετώπιση παραπέμπονται στην κατάλληλη θεραπευτική δομή. Το Δίκτυο Άλφα συνεργάζεται με τα Κέντρα Θεραπείας και τις ψυχοκοινωνικές δομές της πόλης μας για την παραπομπή των ενδιαφερόμενων στην κατάλληλη υπηρεσία με βάση τις συγκεκριμένες κάθε φορά ανάγκες. Προβλήματα που είναι ακόμη σε αρχικό στάδιο και έχουν εντοπιστεί έγκαιρα συζητιούνται με στόχο την κατάλληλη διαχείρισή τους. Όσο πιο έγκαιρη είναι η κινητοποίηση για κάποιο πρόβλημα τόσο καλύτερη είναι η πρόγνωσή του.

Οι υπηρεσίες συμβουλευτικής του Κέντρου Πρόληψης απευθύνονται στους πολίτες της περιοχής ευθύνης του, δηλαδή στους Δήμους Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Παύλου Μελά, Κορδελιού – Ευόσμου, Ωραιοκάστρου, Δέλτα, Χαλκηδόνας. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με το Κέντρο Πρόληψης, εργάσιμες ημέρες και ώρες και να προγραμματίσει συνάντηση με τον υπεύθυνο ψυχολόγο του Κέντρου.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310-729090.
 
 
επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα
Νέα - Προσκλήσεις
14/10/2021
Διαδικτυακό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Γυμνασίου στο υλικό πρόληψης της χρήσης ψυχοτρόπων ουσιών «Ξ Ε Ρ Ω Τ Ι Ζ Η Τ Α Ω»
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής ...
10/2/2021
Διαδικτυακό Σεμινάριο Για δασκάλους της ΣΤ’ & της Ε΄ Δημοτικού στο υλικό «Γυμνάσιο Ερχόμαστε: Η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο»
Διαδικτυακό ...
3/2/2021
Διαδικτυακό Σεμινάριο για Καθηγητές και Ψυχολόγους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης “BOYS & GIRLS PLUS”
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής ...
30/9/2020
Διαδικτυακό εργαστήριο με θέμα: «Η επικοινωνία με το παιδί ως εργαλείο στη διαχείριση της ΔΕΠ-Υ»
Το Κέντρο Πρόληψης «Δίκτυο Άλφα» υλοποιεί διαδικτυακό ...
25/9/2020
Διαδικτυακή Συνάντηση Κινητοποίησης για τη Διακοπή Του Καπνίσματος
«ΔΙΝΩ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ» Το Κέντρο Πρόληψης ...
23/3/2020
Στις μέρες του Κορωνοϊού
Αγαπητοί συμπολίτες της Δυτικής Θεσσαλονίκης σας ...
Άλλες Ανακοινώσεις
 
Εγγραφείτε στη λίστα αλληλογραφίας
Αρχική σελίδα   |   Δίκτυο Άλφα   |   Προγράμματα   |   Νέα - Εκδηλώσεις   |   Εξαρτήσεις   |   Photo Gallery   |   Press Kit   |   Links   |   Επικοινωνία
Κέννεντυ 32, Αμπελόκηποι, Τ.Κ. 561 21, Τηλ. 2310 729 090, Fax 2310 729 091, [email protected]
Κατασκευή Ιστοσελίδων Θεσσαλονίκη - Istopolis