Δράσεις - Φοιτητές
Το Κέντρο Πρόληψης Δίκτυο Άλφα δέχεται, σε συνεργασία με Ανώτατα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές τμημάτων ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών που ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση στο χώρο της πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας.

Στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης, το Δίκτυο Άλφα παρέχει:
- Εκπαίδευση στα θέματα εξαρτήσεων και πρόληψης.
- Εκπαίδευση γύρω από την φιλοσοφία και τη μεθοδολογία δράσης της πρόληψης σήμερα, όπως υλοποιείται από τα Κέντρα Πρόληψης.
- Ενημέρωση για τα χαρακτηριστικά του πληθυσμού της περιοχής ευθύνης του Δικτύου Άλφα, το ιστορικό και τον τρόπο λειτουργίας του.
- Συμμετοχή σε κύριες δράσεις του Κέντρου Πρόληψης, όπως ομιλίες- εκδηλώσεις στην κοινότητα, ομαδικά εργαστήρια σε γονείς, βιωματικά σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς, βραχεία προγράμματα σε μαθητές, ως παρατηρητές, βοηθοί συντονιστών ή και συντονιστές, ανάλογα κάθε φορά με την εμπειρία.
- Συμμετοχή σε παράλληλες υποστηρικτικές δραστηριότητες του Κέντρου όπως συγγραφή ενημερωτικών εντύπων, ερευνητικές και βιβλιογραφικές εργασίες κ.α.
- Πρόσβαση σε βιβλιογραφικό υλικό.
- Διαρκή εποπτεία και υποστήριξη.

Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές υποβάλλουν αίτηση στο Κέντρο Πρόληψης. Καλούνται σε μια πρώτη συνάντηση με στόχο να δοθεί η ευκαιρία στα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης να αξιολογήσουν τη διάθεση, το κίνητρό και το ενδιαφέρον τους, αλλά να ενημερωθούν και οι ίδιοι οι φοιτητές για τη φιλοσοφία, τις δράσεις, το πρόγραμμα του Κέντρου και το πλαίσιο πρακτικής τους.
Βασική υποχρέωση των φοιτητών θα είναι η συνέπεια στην παρουσία 4 ημέρες της εβδομάδας για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές και τις ημέρες που θα συμφωνηθούν με τους προπτυχιακούς φοιτητές.

>> Αίτηση πρακτικής άσκησης φοιτητών
 
 
επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα
Νέα - Προσκλήσεις
14/10/2021
Διαδικτυακό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Γυμνασίου στο υλικό πρόληψης της χρήσης ψυχοτρόπων ουσιών «Ξ Ε Ρ Ω Τ Ι Ζ Η Τ Α Ω»
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής ...
10/2/2021
Διαδικτυακό Σεμινάριο Για δασκάλους της ΣΤ’ & της Ε΄ Δημοτικού στο υλικό «Γυμνάσιο Ερχόμαστε: Η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο»
Διαδικτυακό ...
3/2/2021
Διαδικτυακό Σεμινάριο για Καθηγητές και Ψυχολόγους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης “BOYS & GIRLS PLUS”
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής ...
30/9/2020
Διαδικτυακό εργαστήριο με θέμα: «Η επικοινωνία με το παιδί ως εργαλείο στη διαχείριση της ΔΕΠ-Υ»
Το Κέντρο Πρόληψης «Δίκτυο Άλφα» υλοποιεί διαδικτυακό ...
25/9/2020
Διαδικτυακή Συνάντηση Κινητοποίησης για τη Διακοπή Του Καπνίσματος
«ΔΙΝΩ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ» Το Κέντρο Πρόληψης ...
23/3/2020
Στις μέρες του Κορωνοϊού
Αγαπητοί συμπολίτες της Δυτικής Θεσσαλονίκης σας ...
Άλλες Ανακοινώσεις
 
Εγγραφείτε στη λίστα αλληλογραφίας
Αρχική σελίδα   |   Δίκτυο Άλφα   |   Προγράμματα   |   Νέα - Εκδηλώσεις   |   Εξαρτήσεις   |   Photo Gallery   |   Press Kit   |   Links   |   Επικοινωνία
Κέννεντυ 32, Αμπελόκηποι, Τ.Κ. 561 21, Τηλ. 2310 729 090, Fax 2310 729 091, [email protected]
Κατασκευή Ιστοσελίδων Θεσσαλονίκη - Istopolis