Εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου στο Δίκτυο Άλφα
Το Κέντρο Πρόληψης Δίκτυο Άλφα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, έχει αναπτύξει το πρόγραμμα «Γνωρίζω περισσότερα για το φαινόμενο της εξάρτησης και την πρόληψη» που απευθύνεται στα Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής.

Στόχος των συναντήσεων είναι να ενημερωθούν οι έφηβοι για τα θέματα των εξαρτήσεων και της πρόληψης, να προβληματιστούν για τους ίδιους και τις επιλογές τους, να ξεχωρίσουν τις αλήθειες από τους μύθους γύρω από τις εξαρτήσεις, να μοιραστούν με τους συνομηλίκους εμπειρίες, ιδέες και πληροφορίες και να κατατοπιστούν σε τρόπους και υπηρεσίες υποστήριξης. Η έννοια της εξάρτησης δεν αφορά μόνο τις παράνομες ουσίες, αλλά και άλλες μορφές νόμιμων εξαρτήσεων και συμπεριφορών που μπορεί, επίσης, να έχουν αρνητικές συνέπειες στο άτομο, όπως τσιγάρο, αλκοόλ, τυχερά παιχνίδια, διαδίκτυο. Αντίστοιχα, η έννοια της πρόληψης αναφέρεται σε όλους εκείνους τους παράγοντες που λειτουργούν στη ζωή ενός ανθρώπου και τον προστατεύουν τόσο από τις εξαρτήσεις που βλάπτουν, όσο και από συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους και τους άλλους.

Το πρόγραμμα «Γνωρίζω περισσότερα για το φαινόμενο της εξάρτησης και την πρόληψη» περιλαμβάνει δίωρες ενημερωτικές συναντήσεις με τάξεις ή ομάδες μαθητών με τη συνοδεία εκπαιδευτικού του σχολείου τους στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης. Πραγματοποιείται μία συνάντηση ανά ομάδα μαθητών στη διάρκεια της οποίας δίνεται η ευκαιρία στα μέλη της ομάδας να συμμετέχουν σε ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες: συζήτηση, ελεύθερο συνειρμό, παιχνίδια ρόλων, ζωγραφική, ανάλυση διαφημίσεων και επιρροών της, δουλειά σε μικρές ομάδες, ασκήσεις επικοινωνίας.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερόμενων σχολείων, προτείνουμε η επικοινωνία με το Κέντρο Πρόληψης να γίνεται στην αρχή της σχολικής χρονιάς προκειμένου να οριστεί έγκαιρα η επίσκεψη των μαθητών.


Δήλωσε ενδιαφέρον
 
 
Φωτογραφικό Υλικό
Παρέμβαση στο 4ο Γυμνάσιο Πολίχνης 2012
Επίσκεψη μαθητών 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου 2011
Παρέμβαση στο Γυμνάσιο Δενδροποτάμου 2005
Επίσκεψη μαθητών 1ου ΓΕΛ Ευόσμου 2011
Επίσκεψη μαθητών 2011
επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα
Νέα - Προσκλήσεις
14/10/2021
Διαδικτυακό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Γυμνασίου στο υλικό πρόληψης της χρήσης ψυχοτρόπων ουσιών «Ξ Ε Ρ Ω Τ Ι Ζ Η Τ Α Ω»
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής ...
10/2/2021
Διαδικτυακό Σεμινάριο Για δασκάλους της ΣΤ’ & της Ε΄ Δημοτικού στο υλικό «Γυμνάσιο Ερχόμαστε: Η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο»
Διαδικτυακό ...
3/2/2021
Διαδικτυακό Σεμινάριο για Καθηγητές και Ψυχολόγους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης “BOYS & GIRLS PLUS”
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής ...
30/9/2020
Διαδικτυακό εργαστήριο με θέμα: «Η επικοινωνία με το παιδί ως εργαλείο στη διαχείριση της ΔΕΠ-Υ»
Το Κέντρο Πρόληψης «Δίκτυο Άλφα» υλοποιεί διαδικτυακό ...
25/9/2020
Διαδικτυακή Συνάντηση Κινητοποίησης για τη Διακοπή Του Καπνίσματος
«ΔΙΝΩ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ» Το Κέντρο Πρόληψης ...
23/3/2020
Στις μέρες του Κορωνοϊού
Αγαπητοί συμπολίτες της Δυτικής Θεσσαλονίκης σας ...
Άλλες Ανακοινώσεις
 
Εγγραφείτε στη λίστα αλληλογραφίας
Αρχική σελίδα   |   Δίκτυο Άλφα   |   Προγράμματα   |   Νέα - Εκδηλώσεις   |   Εξαρτήσεις   |   Photo Gallery   |   Press Kit   |   Links   |   Επικοινωνία
Κέννεντυ 32, Αμπελόκηποι, Τ.Κ. 561 21, Τηλ. 2310 729 090, Fax 2310 729 091, [email protected]
Κατασκευή Ιστοσελίδων Θεσσαλονίκη - Istopolis