Δημιουργικά εργαστήρια για Εφήβους
Τα εργαστήρια απευθύνονται σε νέους 12-15 χρονών που επιθυμούν να μάθουν ένα νέο αντικείμενο παρέα με συνομηλίκους τους και να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί εργαστήρια μουσικής, θεατρικού παιχνιδιού, κοσμήματος, φωτογραφίας και κεριού ενώ και άλλα αντικείμενα γύρω από την τέχνη, τον αθλητισμό ή το περιβάλλον μπορούν πάντα να αξιοποιηθούν.

Η τέχνη αποτελεί ένα εργαλείο που μπορεί να διευκολύνει την έκφραση των συναισθημάτων, την καλλιέργεια της φαντασίας, τη συνύπαρξη και συνεργασία, την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, την ανάπτυξη της δημιουργικότητας. Τα δημιουργικά εργαστήρια δίνουν στους έφηβους την ευκαιρία να καλλιεργήσουν αυτές τις δεξιότητες που συμβάλλουν στην προστασία τόσο από τη χρήση και εξάρτηση από ουσίες, όσο και από κάθε άλλη βλαπτική συμπεριφορά. Οι νέοι αξιοποιούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους και παράλληλα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με συνομηλίκους τους και να ενημερωθούν έγκυρα για τους τρόπους προστασίας τόσο από τις εξαρτήσεις όσο και από άλλες επικίνδυνες συμπεριφορές.

Τα Δημιουργικά Εργαστήρια για νέους πραγματοποιούνται από το Δίκτυο Άλφα σε συνεργασία με ειδικούς επαγγελματίες ή εθελοντές όπως είναι για παράδειγμα ο Σύλλογος Φίλων-Εθελοντών της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης με τον οποίο συνεργαστήκαμε τα τελευταία χρόνια.

Οι συναντήσεις είναι 10-15 στον αριθμό, με διάρκεια δύο ώρες κάθε εβδομάδα και υλοποιούνται στα όρια του Δήμου που γίνεται κάθε φορά το εργαστήριο. Το Δίκτυο Άλφα επιδιώκει την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης σε περιοχές όπου οι νέοι δεν έχουν πολλές επιλογές δημιουργικής απασχόλησης.

Δήλωσε ενδιαφέρον
 
 
Φωτογραφικό Υλικό
Φωτογραφικό άλμπουμ 2ης ομάδας εργαστηρίου φωτογραφίας και προσωπικής έκφρασης 2012
Φωτογραφικό άλμπουμ 1ης ομάδας εργαστηρίου φωτογραφίας και προσωπικής έκφρασης 2012
Έκθεση φωτογραφιών εργαστηρίου φωτογραφίας και προσωπικής έκφρασης μπαρ-γκαλερί Ladose Ιούνιος 2012
Έκθεση φωτογραφιών εργαστηρίου φωτογραφίας και προσωπικής έκφρασης μπαρ-γκαλερί Ladose Ιούνιος 2012
Εργαστήρι φωτογραφίας και προσωπικής έκφρασης 2012
Εργαστήρι κατασκευής κοσμήματος 2009
Κοσμήματα που φτιάχτηκαν στο εργαστήρι
Εργαστήρι κατασκευή κεριού, θεατρικό παιχνίδι 2007
επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα
Νέα - Προσκλήσεις
Άλλες Ανακοινώσεις
 
Εγγραφείτε στη λίστα αλληλογραφίας
Αρχική σελίδα   |   Δίκτυο Άλφα   |   Προγράμματα   |   Νέα - Εκδηλώσεις   |   Εξαρτήσεις   |   Photo Gallery   |   Press Kit   |   Links   |   Επικοινωνία
Κέννεντυ 32, Αμπελόκηποι, Τ.Κ. 561 21, Τηλ. 2310 729 090, Fax 2310 729 091, info@diktioalpha.gr
Κατασκευή Ιστοσελίδων Θεσσαλονίκη - Istopolis